Clicky

 
Transport Online - Actiedag 12 april: ruim 500 chauffeurs deden mee

Actiedag 12 april: ruim 500 chauffeurs deden mee

Actiedag 12 april: ruim 500 chauffeurs deden mee
13-04-2021 10:35 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Ruim 500 chauffeurs, van de in totaal 150.000 mensen die onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen, hebben maandag 12 april een signaal afgegeven aan de werkgevers: er moet snel een nieuwe cao komen. Via een livestream volgden actievoerders in Weert, Rogat en Zevenbergschen Hoek het programma op de hoofdlocatie in Nieuwegein.

Met de landelijke actiedag willen de chauffeurs de druk op de werkgevers opvoeren. Na eerdere acties op verschillende locaties in het land hadden de vakbonden (CNV Vakmensen en FNV) maandag 12 april uitgeroepen tot landelijke actiedag. Ruim 500 chauffeurs parkeerden hun auto's naast elkaar om vervolgens - coronaproof - het programma op het hoofdpodium te volgen.

De cao-onderhandelaars, Willem Dijkhuizen (FNV) en Linda Slagter (CNV Vakmensen), legden nog eens uit hoe de situatie ervoor staat. "Niet best, is de conclusie. Terwijl het in de transportsector over vrijwel de hele linie erg goed gaat - het aantal vacatures neemt de laatste tijd sterk toe - willen de werkgevers maar niet over de brug komen met goede cao-afspraken."

De bonden willen 3,5 procent loonsverhoging per 1 januari 2021, een verplichte standairco en standkachel in de cabine (voor een betere temperatuur), afspraken over het werken met rolcontainers en een regeling om eerder te kunnen stoppen met werken.

"Het is heel goed dat jullie hier zijn, jullie zijn helden en verdienen gewoon een goede cao", vindt onderhandelaar Linda Slagter van CNV Vakmensen. "Vorig jaar hebben jullie er helemaal niks bijgekregen, terwijl jullie iedere dag wel het hele land voorzien van spullen. Het is schandalig dat er nog steeds geen cao is. En het wordt hoog tijd dat de werkgevers dat inzien." 

De bonden bereiden zich nu voor op nieuwe acties.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden