Clicky

 
Transport Online - Weekcijfers RIVM: aantal coronagevallen begint weer op te lopen

Weekcijfers RIVM: aantal coronagevallen begint weer op te lopen

Weekcijfers RIVM: aantal coronagevallen begint weer op te lopen
13-04-2021 09:57 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het aantal coronagevallen in Nederland neemt weer toe. Rond de paasdagen lieten minder mensen zich testen en waren er minder positieve tests, maar sinds een paar dagen stijgt dit aantal weer. Waarschijnlijk zitten we nu ongeveer op het niveau van voor Pasen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komt dinsdag met het exacte aantal positieve tests in de afgelopen zeven dagen. Vorige week meldde het instituut dat het in een week tijd 48.186 nieuwe gevallen had geregistreerd, de week ervoor noteerde het RIVM 51.866 positieve tests.

In de zes dagen na de laatste update zijn 44.537 besmettingen aan het licht gekomen. Dat zijn gemiddeld bijna 7423 gevallen per dag. Op zondag meldde het RIVM meer dan 8200 positieve tests, het hoogste aantal sinds eind maart. Het weekcijfer van dinsdag kan daarmee weer boven de 50.000 uitkomen.

In de weekcijfers meldt het RIVM dinsdag ook hoeveel coronapatiënten afgelopen week zijn opgenomen in ziekenhuizen (vorige week 1588, van wie 376 op de intensive care) en hoeveel sterfgevallen zijn gemeld (vorige week 142). Het reproductiegetal staat momenteel op 0,96. Dat betekent dat de uitbraak heel langzaam dooft.

Het RIVM meldt dinsdag waarschijnlijk ook hoeveel mensen tot nu toe zijn gevaccineerd. Door een technische storing kwamen die cijfers vorige week pas op vrijdag. Die cijfers gingen over de week van maandag 29 maart tot en met zondag 4 april. In die week werden meer dan 485.000 mensen gevaccineerd, een record sinds het begin van de vaccinatiecampagne. Meer dan twee miljoen mensen hebben inmiddels een eerste prik gehad, en van hen hebben bijna een miljoen ook al de tweede prik gekregen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions