Clicky


Nippon Express opent logistiek centrum in Nijmegen

Nippon Express opent logistiek centrum in Nijmegen
13-04-2021 08:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TOKYO - Nippon Express (Nederland) B.V. een lokale dochteronderneming van Nippon Express Co, Ltd., opent het Nijmegen Logistics Center in Nijmegen.

Nederland ligt in het hart van Europa's grootste consumentenregio die Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk omvat. Het land fungeert als toegangspoort voor lucht- en zeevracht en beschikt over een sterk ontwikkeld intraregionaal vervoersnetwerk, maar biedt ook douane-inklaring voor niet-ingezetenen en belastingvoordelen die veel klanten ertoe hebben aangezet het land als logistiek knooppunt te kiezen. Het zuidelijke deel van het land ligt bijzonder dicht bij de grootste markten van Duitsland, waardoor het een optimale locatie is voor de vestiging van logistieke locaties.

Het nieuwe logistieke centrum zal worden gebruikt als een Europees onderdelencentrum dat voorziet in de opslag-, distributie- en andere behoeften van Takeuchi Manufacturing Co., Ltd., dat kleine bouwmachines ontwikkelt, produceert en verkoopt.

Met de oprichting van dit Logistics Center beschikt Nippon Express Nederland over meer dan 200.000 m² magazijnruimte in heel Nederland en zal het zijn logistieke activiteiten in het zuiden van het land verder uitbreiden.