Clicky

 
Transport Online - FNV: medewerkers Jumbo moeten niet akkoord gaan met lager salaris

FNV: medewerkers Jumbo moeten niet akkoord gaan met lager salaris

FNV: medewerkers Jumbo moeten niet akkoord gaan met lager salaris
12-04-2021 22:34 | Algemeen | auteur ANP

VEGHEL - Medewerkers van Jumbo moeten "niet trappen in een nieuw trucje" van de supermarktketen waarmee het de salarissen van personeel zou kunnen verlagen. Daarvoor waarschuwt vakbond FNV. "Jumbo heeft voor niemand ontslag aangevraagd, dus wij raden aan als je dat wordt gevraagd niet in te stemmen met een lager salaris", zegt FNV-bestuurder Mari Martens.

Jumbo gaat na de zomer reorganiseren. Daarbij verdwijnen volgens de supermarktketen geen banen, maar er vervallen wel functies. Medewerkers die dit raakt zullen dus moeten solliciteren op een nieuwe positie. Met deze organisatiewijziging denkt de keten beter te kunnen inspelen op wat het noemt "huidige en toekomstige wensen van de klant."

"Te belachelijk voor woorden. Dit is gewoon een verkapte bezuiniging", vindt Martens. Volgens hem gaat het de laatste tijd juist goed met Jumbo, waardoor de ingreep onnodig zou zijn. Maar zolang Jumbo geen formeel ontslag aanvraagt, kan er in de ogen van Martens eigenlijk weinig gebeuren wat betreft salaris. Het werk van mensen zou er alleen iets anders uit kunnen gaan zien.

Volgens RTL Z, dat eerder de hand wist te leggen op een brief van Jumbo aan het eigen personeel, raakt de ingreep honderden medewerkers. De posities van 'afdelingschef' en 'eerste medewerker' verdwijnen. Hiervoor komen echter nieuwe functies in de plaats, benadrukt de keten. Medewerkers met een vast contract krijgen volgens Jumbo voorrang bij het solliciteren op een nieuwe functie.

Jumbo telt momenteel ruim 680 supermarkten, waaronder acht grotere Foodmarkten. De onderneming is na Albert Heijn de tweede supermarktketen van Nederland. Net als die grootgrutter uit Zaandam is Jumbo ook actief in België.

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos
  • J.Roeland
    Euser

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions