Clicky

 
Transport Online - Twee buitenlandse vrachtwagenchauffeurs door Deense rechter veroordeeld voor 'afvallend ijs'

Twee buitenlandse vrachtwagenchauffeurs door Deense rechter veroordeeld voor 'afvallend ijs'

Twee buitenlandse vrachtwagenchauffeurs door Deense rechter veroordeeld voor 'afvallend ijs'
12-04-2021 13:50 | Buitenland | auteur Redactie

KOLDING - Vorige week woensdag en vrijdag zijn twee vrachtwagenchauffeurs veroordeeld voor het rijden met ijs op het dak van de opleggers van hun vrachtwagens. Het afvallende ijs zorgde voor veel overlast voor overige weggebruikers.

De eerste zaak, die woensdag 7 april in de rechtbank in Kolding diende, dateert van 30 januari 2019, toen een 65-jarige vrachtwagenchauffeur uit Letland met ijs op het dak van de oplegger van de vrachtwagen reed op de snelweg bij Kolding. De 65-jarige chauffeur kreeg een voorwaardelijke intrekking van zijn rijbewijs voor drie jaar.

De tweede zaak, die op vrijdag 9 april bij de rechtbank in Sønderborg diende, is van 1 februari dit jaar, waarbij een 45-jarige chauffeur uit Bulgarije ook met ijs op het dak reed. De chauffeur reed op de snelweg Sønderjyske rond Vojens. De 45-jarige kreeg een boete van 2.500 DKK, omgerekend ruim 336 euro en kreeg eveneens een voorwaardelijke intrekking van het rijbewijs.

Beide gevallen kwamen aan het licht ​​doordat automobilisten contact op hadden genomen met de politie om aangifte te doen tegen vrachtwagenchauffeurs. Vervolgens hebben ze de politie naar de vrachtwagens geleid, die vervolgens de chauffeurs heeft laten aanhouden.

Geen van de chauffeurs is voor de rechtbank verschenen, dus beiden werden bij afwezigheid veroordeeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden