Clicky

 
Transport Online - Grapperhaus: situatie nog niet goed genoeg om terrassen te openen

Grapperhaus: situatie nog niet goed genoeg om terrassen te openen

Grapperhaus: situatie nog niet goed genoeg om terrassen te openen
12-04-2021 13:41 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet blijft erbij dat de coronacijfers te slecht zijn om terrassen en andere buitenlocaties weer open te kunnen gooien. Dat zei minister van Justitie Ferd Grapperhaus maandag, voorafgaand aan overleg met zijn collega-ministers.

"De situatie, epidemiologisch, is nog niet zo dat we dat verantwoord vinden", aldus Grapperhaus. Het kabinet maakte zondag bekend dat versoepelingen er toch nog niet in zitten vanaf 21 april, iets waar Haagse bronnen eerder wel op zinspeelden.

De burgemeesters van de vier grote steden vinden desondanks dat de terrassen weer open moeten kunnen, met het naderende lenteweer. Handhaven wordt anders onhaalbaar, stellen zij.

"We hebben vanmiddag Veiligheidsberaad", zei Grapperhaus, doelend op zijn wekelijkse overleg met de voorzittende burgemeesters van de veiligheidsregio's. Daar gaan we het er goed over hebben."

"We komen er tot nu toe altijd uit", voegde hij eraan toe.

Grapperhaus wees er na afloop van het overleg nog op dat het volgens de experts "nog te vroeg is" voor versoepelingen. "Kijk naar landen om ons heen: Duitsland, Frankrijk, België. De maatregelen zijn daar de afgelopen dagen en weken alleen maar verstevigd. Het is niet dat we in een unieke situatie in Nederland zitten."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions