Clicky

 
Transport Online - easyJet start online pilotenschool voor kinderen

easyJet start online pilotenschool voor kinderen

easyJet start online pilotenschool voor kinderen
12-04-2021 13:32 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - easyJet, Europa's toonaangevende luchtvaartmaatschappij, kondigt vandaag de lancering aan van de pilotenschool voor kinderen, een online serie met zes afleveringen. De online pilotenschool is een initiatief om jonge kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de luchtvaart en om ouders te helpen bij het vermaken van hun kinderen in deze huidige tijd waarin activiteiten beperkt zijn. De serie is bedoeld voor kinderen tussen de zeven en tien jaar.

De serie maakt gebruik van animaties en videocontent om jonge kinderen te helpen de wetenschappelijke principes van het vliegen te begrijpen, zoals hoe vleugels werken en waardoor vliegtuigen kunnen vliegen.

Om kinderen actief te betrekken bij de video’s zijn er ook verschillende opdrachten toegevoegd die ze thuis kunnen uitvoeren, waaronder het maken van papieren vliegtuigjes, de aankondiging van een piloot nadoen en het maken van een checklist.

De zesdelige-serie, begeleid door de Nederlandse easyJet piloot Iris de Kan, is vanaf nu beschikbaar op de Pilotenschool Playlist op het YouTube-kanaal van easyJet.

Virtuele schoolbezoeken

easyJet heeft onlangs in een aantal Europese landen een virtueel programma voor schoolbezoeken gelanceerd om de volgende generatie piloten te blijven inspireren. Leraren, scholen en ouders kunnen een virtueel bezoek aanvragen van een easyJet-piloot, die via een videoverbinding naar de klas komt. De piloten geven hiermee jonge kinderen de kans om erachter te komen hoe het werk van een piloot daadwerkelijk is en, belangrijker nog, laten hiermee zien dat het een baan voor iedereen is. easyJet piloot Sharon Brandenburg-Lok start op donderdag 15 april met de virtuele schoolbezoeken, tijdens de door VHTO georganiseerde Girls’ Day. Girls’ Day is bedoeld om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT.

Recent onderzoek, uitgevoerd door easyJet, laat zien dat kinderen nog steeds geloven dat carrièrekeuzes worden beperkt door traditionele mannelijke en vrouwelijke beroepen. Dit suggereert dat genderstereotypen nog steeds een impact hebben op de carrière keuzes van kinderen. Door kinderen op jonge leeftijd een vrouwelijk rolmodel te bieden en te laten zien dat piloot een baan voor iedereen kan zijn, hoopt easyJet de genderstereotypering van beroepen positief te beïnvloeden.

Sharon Brandenburg-Lok, Senior First Officer van easyJet en Nederlandse ambassadeur van het programma, zegt: “Het is zo belangrijk dat meisjes op een jonge leeftijd vrouwelijke rolmodellen hebben die hen kunnen inspireren. Ook de video’s van de pilotenschool dragen hier aan bij. Naast dat deze video’s leuk en uitdagend zijn, leren ze kinderen op een simpele manier waar luchtvaart over gaat. Ik kijk ernaar uit om scholen virtueel te bezoeken en te praten over mijn werk en mijn persoonlijke beslissing om piloot te worden. Hopelijk kan ik zo enkele jonge meisjes inspireren om in de toekomst ook piloot te worden.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats