Clicky

 
Transport Online - Strafproces Deens transportbedrijf Kurt Beier Transport start 10 mei

Strafproces Deens transportbedrijf Kurt Beier Transport start 10 mei

Strafproces Deens transportbedrijf Kurt Beier Transport start 10 mei
12-04-2021 11:27 | Buitenland | auteur Redactie

SONDERBORG - De zaak tegen het Deense Kurt Beier Transport A/S begint op 10 mei bij de rechtbank in Sønderborg. De zaak zal gedurende 15 dagen in mei, juni en augustus worden behandeld.

In juli 2020 vervolgde het Deense Openbaar Ministerie Kurt Beier Tranport A/S en leidingevende personen die banden hadden met het bedrijf wegens schending van sectie 286 van het Deense Wetboek van Strafrecht voor fraude van een bijzonder ernstige aard, evenals overtreding van de Vreemdelingenwet.

In 2018 werd een 'kamp' ontruimd waar zo'n 200 buitenlandse chauffeurs zouden hebben vertoefd. Volgens Deense media sliepen Filippijnse en Srilankaanse chauffeurs die in dienst waren bij Kurt Beier Transport daar in trailers en containers.

Directeur Karsten Beier ontkende dit ten zeerste en vond het allemaal maar onzin. "Ik dwing niemand om voor me te komen werken, ze kiezen er zelf voor."

De chauffeurs leefden achter prikkeldraad in containers en trailers op schuimmatrassen op de grond, kookten buiten en hadden in totaal vier toiletten tot hun beschikking. Volgens de chauffeurs zijn ze naar Europa gehaald met valse beloften. "We zijn diep geschokt over de smerige omstandigheden die ze ons bieden", zei een van de Filippijnse chauffeurs indertijd.

Kurt Beier maakt gebruik van een hiaat in de Deense wetgeving. De Filippijnen krijgen een verblijfsvergunning en werkvergunning voor een dochteronderneming van Kurt Beier in Polen. Nadat ze een werkvergunning in Polen hebben gekregen kunnen ze vrij door naar andere landen transporteren, zoals Denemarken, en zo volledig legaal werken.

Karsten Beier, directeur van Kurt Beier Transport ontkent dat de chauffeurs in erbarmelijke omstandigheden leven en verklaart dat het bedrijf voldoet aan alle wet- en regelgeving. Daarnaast ontekent hij dat er 200 chauffeurs in het kamp leefden. "Nou ik zou ze graag willen leren kennen", aldus Beier in 2018.

De zaak begint op maandag 10 mei en een vonnis wordt verwacht in augustus.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions