Clicky

 
Transport Online - Frans nutsbedrijf Veolia sluit fusiedeal met Suez

Frans nutsbedrijf Veolia sluit fusiedeal met Suez

Frans nutsbedrijf Veolia sluit fusiedeal met Suez
12-04-2021 10:52 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - Het Franse afvalverwerking- en waterzuiveringsconcern Veolia heeft een fusiedeal gesloten met de Franse branchegenoot Suez. Daarmee komt een einde aan maanden van gesteggel tussen de twee bedrijven. Suez had zich namelijk lang verzet tegen een overname door Veolia.

Veolia had al een belang van bijna 30 procent in Suez. Dat belang werd vorig jaar overgekocht van het Franse energiebedrijf Engie. Nu neemt Veolia ook de rest van de aandelen Suez over voor een prijs van 20,50 euro per aandeel. Daarmee wordt heel Suez gewaardeerd op ongeveer 13 miljard euro. Veolia wist Suez over de streep te trekken door het overnamebod te verhogen en toezeggingen te doen op personeelsgebied. Eerder sprak Suez nog van een vijandelijk bod door Veolia.

Op de beurs in Parijs steeg het aandeel Suez maandag met bijna 8 procent tot 19,86 euro. De koers van Veolia klom meer dan 6 procent.

Wereldspeler

Veolia wil door de overname van zijn concurrent uitgroeien tot wereldspeler bij onder meer waterzuivering en afvalverwerking. De jaaromzet van het fusiebedrijf bedraagt ongeveer 37 miljard euro. Een deel van Suez, met een omzet van 7 miljard euro per jaar, zal als nieuw bedrijfsonderdeel verder gaan, in handen van verschillende Franse aandeelhouders en investeringsmaatschappijen.

De partijen willen op 14 mei een definitieve fusiedeal tekenen. De transactie zal wel moeten worden goedgekeurd door toezichthouders in verschillende landen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions