Clicky


Duitse Emschertalbrücke (A43) afgesloten voor vrachtverkeer

Duitse Emschertalbrücke (A43) afgesloten voor vrachtverkeer
12-04-2021 10:59 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

RECKLINGHAUSEN - De Emschertalbrücke in de A43 is afgesloten voor vrachtverkeer vanwege brugschade. De afsluiting geldt in beide richtingen tussen het kruispunt Recklinghausen en het kruispunt Herne.

Sinds maandagochtend 05.00 uur mogen er geen vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton rijden op het traject tussen Recklinghausen en Herne. Het verkeer normaal laten doorstromen zou te gevaarlijk zijn. Volgens Autobahn Westfalen is de schade aan de brug in de A43 enorm.

Hoewel de paasvakantie in Duitsland maandag eindigde, waren er geen grote files door het sluiten van de brug. De omleidingsroutes via de A40 en A45 zijn wel drukker dan normaal.

Blokkering voor minimaal drie jaar

De Emschertalbrücke, die het over het RHein-Herne-kanaal is gebouwd buigt letterlijk enkele centimeters door. Experts zeggen dat men dat zelden zo heeft gezien. Daarom moet er snel gehandeld worden. Volgens de huidige informatie zou het verbod voor vrachtwagens minimaal drie jaar moeten gelden.

Dagelijks rijden 11.000 vrachtwagens over de Emschertalbrücke. Er zijn nu omleidingen voor hen via de A45.

De komende twee weken zullen verdere tests aan de brug worden uitgevoerd. Er worden bijvoorbeeld gewichten geplaatst en gekeken hoe de brug daarop reageert. Als de tests niet goed zijn kan het in het ergste geval gebeuren dat de brug ook voor auto's wordt afgesloten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions