Clicky

 Kruidvat breidt e-fulfilment center Ede fors uit

Kruidvat breidt e-fulfilment center Ede fors uit
12-04-2021 09:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EDE - Na een ingrijpende verbouwing heeft A.S. Watson de capaciteit van haar e-fulfilment center in Ede ruim verdubbeld, naar 30.000 m². Hierdoor kan zij voldoen aan de enorme groei van het aantal online bestellingen. Op de vernieuwde locatie kunnen nu meer dan 10.000 producten worden verwerkt op ruim 70.000 pick- locaties. Op piekdagen kunnen zelfs meer dan 35 vrachtwagens vol met pakketten worden afgevoerd.

“In de afgelopen jaren heeft de drogisterijketen het aantal online bestellingen telkens met maar liefst ruim 50 procent zien groeien. Deze forse groei was aanleiding om ons distributiecentrum in Ede flink op te schalen. Wij bouwen onze omnichannel-strategie ook in de komende jaren uit, waarbij de verkoop via het online kanaal en in onze fysieke winkels elkaar aanvullen en versterken. Met deze aanzienlijke uitbreiding van het e-fulfilment center zijn wij klaar om onze klanten in Nederland en België ook in de komende jaren uitstekende service te blijven bieden”, vertelt Yvette Heijwegen, directeur supply chain van A.S. Watson Health & Beauty Benelux.

Omvangrijke logistieke operatie

De uitbreiding van het E-fulfilment center was een omvangrijke operatie. Zo is in de enorme hal ruim 8.000 m² extra ruimte gecreëerd door het bouwen van tussenverdiepingen. De IT systemen zijn vernieuwd en er wordt gewerkt met algoritmes om zo efficiënt mogelijke orders te verzamelen. Ook zijn veel processen geautomatiseerd en gemechaniseerd: naast medewerkers worden nu ook twaalf autonome pick-robots ingezet voor het verzamelen van artikelen.

Deze robots rijden rond, herkennen met een elektronisch oog artikelen en zetten deze met hun robotarm in kratten die vervolgens op een transportband worden gezet. In totaal wordt nu 1,2 kilometer aan transportbanden ingezet om kratten met producten en pakketten met klantorders te verplaatsen. Het aantal medewerkers dat wordt ingezet blijft, ook na de automatisering van processen en de komst van robots, groeien. Op piekdagen werken er in het logistieke centrum zo’n 700 personen.

Foto's

  • Rozseboom Ede
    Roseboom Ede
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions