Clicky


Aantal faillissementen in maart gestegen vooral in sector vervoer en opslag

Aantal faillissementen in maart gestegen vooral in sector vervoer en opslag
12-04-2021 08:54 | Faillissementen | auteur Redactie

DEN HAAG - Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gestegen. Er zijn in maart 30 bedrijven meer failliet verklaard dan in februari, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen lag echter nog steeds op een laag niveau. Relatief gezien werden er in maart de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Aantal faillissementen op laag niveau

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen afgenomen. In februari 2021 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 1990. Het aantal faillissementen steeg weliswaar in maart, maar lag nog steeds op een erg laag niveau.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in maart 163 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 31. Dat zijn er 11 meer dan in februari.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in maart de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions