Clicky

 
Transport Online - VS zetten recordaantal van 4,63 miljoen coronaprikken op één dag

VS zetten recordaantal van 4,63 miljoen coronaprikken op één dag

VS zetten recordaantal van 4,63 miljoen coronaprikken op één dag
11-04-2021 19:55 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - In de Verenigde Staten zijn zaterdag zo'n 4,63 miljoen doses coronavaccin toegediend. Dat is een nieuw record, meldt Cyrus Shahpar, die in het Witte Huis verantwoordelijk is voor de coronadata. Het vorige record in de VS dateerde van de zaterdag ervoor, toen 4,1 miljoen prikken werden gezet.

Volgens gegevens van de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC zijn in het land al 183 miljoen vaccins toegediend. Ongeveer 45 procent van de volwassenen heeft al minstens één prik gekregen en 27 procent is al volledig gevaccineerd. In de VS worden de vaccins van Johnson & Johnson ook al toegediend, waarvan in tegenstelling tot die van Moderna en BioNTech/Pfizer maar één dosis nodig is om beschermd te zijn tegen het virus.

Eerder deze week beloofde president Joe Biden dat alle volwassen Amerikanen vanaf 19 april een afspraak kunnen maken voor een vaccinatie.

Biden had bij het begin van zijn ambtstermijn beloofd dat er in zijn eerste 100 dagen als president 100 miljoen prikken zouden worden toegediend, maar dat doel werd al na 60 dagen bereikt. De president verhoogde zijn doelstelling tot 200 miljoen prikken in zijn eerste honderd dagen. Volgens tellingen van het Witte Huis werden sinds Bidens aantreden, 81 dagen geleden, al meer dan 162 miljoen vaccins toegediend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen