Transport Online - Kabinet praat in Catshuis met deskundigen over versoepelingen

Kabinet praat in Catshuis met deskundigen over versoepelingen

Kabinet praat in Catshuis met deskundigen over versoepelingen
11-04-2021 16:16 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - In het Catshuis is zondagmiddag het overleg begonnen tussen een deel van het demissionaire kabinet en deskundigen over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) temperde eerder de verwachtingen.

Woensdag lekte uit dat het kabinet overweegt op 21 april de terrassen te openen en de avondklok op te heffen. Verder wordt nagedacht over het deels openen van het hoger onderwijs en verder openstellen van winkels. Ook zou de bezoekersregeling mogelijk verruimd worden.

Deskundigen staan gereserveerd tegenover snelle versoepelingen. De besmettingscijfers blijven hoog en ziekenhuizen behandelen bijna 2500 coronapatiënten. De ic-capaciteit van ziekenhuizen is enkele dagen geleden nog verder uitgebreid.

Uitermate voorzichtig

Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans zei zondagmiddag in het televisieprogramma Buitenhof dat de situatie "zorgelijk" is en dat daarom "uitermate voorzichtig" moet worden gehandeld. "We zitten nog niet op de piek van de derde golf."

Coronaminister De Jonge waarschuwt in de media voor teveel optimisme. "In het zicht van de haven moeten we geen domme dingen doen." Dinsdagavond tijdens een persconferentie geven hij en premier Mark Rutte duidelijkheid over mogelijke versoepelingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen