Clicky

 
Transport Online - Extra vaccins voor ziekenhuispersoneel

Extra vaccins voor ziekenhuispersoneel

Extra vaccins voor ziekenhuispersoneel
10-04-2021 23:42 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet maakt versneld extra vaccins vrij voor het ziekenhuispersoneel. Het gaat om 35.000 doses van het Janssen-vaccin. Het moet voorkomen dat in de derde coronagolf nog meer personeel uitvalt.

Het besluit kwam zaterdagavond na overleg tussen ministers Hugo de Jonge en Tamara van Ark van Volksgezondheid, Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en Ad Melkert van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen.

Maandag krijgt Nederland de eerste vaccins van farmaceut Janssen uit Leiden. Het gaat om 79.200 doses. Daarvan gaat dus bijna de helft naar de ziekenhuizen. Van dit vaccin is maar één prik nodig.

De vaccins zijn bestemd voor medewerkers die in direct contact komen met patiënten en daardoor een groter risico lopen om besmet te worden met het coronavirus. Het streven is de komende weken het andere ziekenhuispersoneel met direct patiëntencontact te vaccineren.

Ongeveer 40.000 artsen en verpleegkundigen van corona-afdelingen, intensive cares en de spoedeisende hulp zijn in februari gevaccineerd. Twee weken geleden kregen ziekenhuizen nog AstraZeneca-vaccins voor 39.500 medewerkers.

Maar deze week is besloten om dat vaccin voorlopig niet meer te gebruiken voor mensen onder de zestig jaar. Ziekenhuispersoneel dat aanvankelijk met AstraZeneca zouden worden ingeënt, kan nu met het vaccin van Janssen worden gevaccineerd.

In totaal wachten nog ongeveer 200.000 ziekenhuismedewerkers op hun vaccinatie, aldus de Federatie Medisch Specialisten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen