Clicky

 
Transport Online - Uitvaart Prins Philip op zaterdag 17 april

Uitvaart Prins Philip op zaterdag 17 april

Uitvaart Prins Philip op zaterdag 17 april
10-04-2021 19:18 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - De begrafenis van prins Philip, die de echtgenoot was van de Britse koningin Elizabeth, is zaterdag 17 april. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt.

De uitvaartdienst vindt plaats in St George's Chapel in Windsor Castle. Voorafgaand aan de dienst zal er in het hele Verenigd Koninkrijk een minuut stilte worden gehouden. Koningin Elizabeth heeft een periode van nationale rouw afgekondigd tot aan aan de uitvaart. De koninklijke familie zelf zal een rouwperiode van twee weken in acht nemen.

Het wordt geen staatsbegrafenis. Het publiek krijgt geen toegang. In totaal zullen dertig gasten aanwezig zijn, in lijn met de Britse coronamaatregelen. Buckingham Palace benadrukt dat aanwezigen tijdens de dienst de maatregelen zullen naleven, wat betekent dat de koninklijke familie mondmaskers zal dragen.

Prins Harry

Buckingham Palace bevestigt dat ook prins Harry, de kleinzoon van Philip, aanwezig zal zijn bij de begrafenis. Zijn vrouw Meghan Markle, die momenteel in verwachting is van hun tweede kind, blijft in de Verenigde Staten. Zij zou door haar arts zijn geadviseerd niet te reizen.

Op de vraag hoe koningin Elizabeth omgaat met het overlijden van haar man, laat een woordvoerder van het paleis weten dat de hele familie rouwt om de dood van prins Philip.

De man van de koningin was vrijdag op 99-jarige leeftijd overleden. Hij kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen. Eerder dit jaar lag hij al enkele weken in het ziekenhuis vanwege een infectie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen