Transport Online - Celstraf voor steekincident bungalowpark Doornspijk

Celstraf voor steekincident bungalowpark Doornspijk

Celstraf voor steekincident bungalowpark Doornspijk
09-04-2021 16:43 | Binnenland | auteur Redactie

ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelt een 63-jarige man uit Polen tot vier jaar celstraf omdat hij in juli 2020 op een bungalowpark in Doornspijk met een mes een huisgenoot in de buik heeft gestoken.

De reden voor het steekincident is niet duidelijk geworden. De man en het slachtoffer woonden met hun partners tijdelijk op het bungalowpark. Ze hebben allemaal de Poolse nationaliteit. De man was flink onder invloed van alcohol. Door de messteek raakte het slachtoffer ernstig gewond. Er waren twee levensreddende operaties nodig.

De man kwam met een alternatief scenario. De vriendin van het slachtoffer zou hem in een ruzie  hebben gestoken. Voor dat scenario ziet de rechtbank in het dossier geen aanknopingspunten. Na het steekincident bekommerde de man zich niet om het slachtoffer. Hij was alleen maar bezig met het opruimen van sporen.

De rechtbank legt een hogere straf op dan de officier van justitie heeft geëist. Het steken met een groot mes in de buik levert volgens de rechtbank een poging doodslag op, die zwaar bestraft moet worden. De rechtbank veroordeelt de man daarom tot een gevangenisstraf van vier jaar.

Tot slot moet de man moet het slachtoffer twee duizend euro smartengeld betalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen