Clicky

 
Transport Online - Boeing houdt weer tientallen 737 MAX-toestellen aan de grond

Boeing houdt weer tientallen 737 MAX-toestellen aan de grond

Boeing houdt weer tientallen 737 MAX-toestellen aan de grond
09-04-2021 16:34 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

CHICAGO - Vliegtuigmaker Boeing houdt tientallen toestellen van het type 737 MAX aan de grond. Dat doet de vliegtuigmaker vanwege een elektronisch mankement dat moet worden verholpen. De toestellen zijn een paar maanden geleden pas weer vrijgegeven voor gebruik. De 737 MAX bleef maandenlang aan de grond na twee dodelijke rampen in korte tijd.

De in Chicago gevestigde fabrikant heeft het potentiële probleem bij sommige MAX-toestellen geïdentificeerd en zestien klanten die vliegtuigen hebben met de serienummers die het aangaat, gewaarschuwd om de toestellen niet te gebruiken. Volgens luchtvaartautoriteit FAA gaat het om een productieprobleem, dat van invloed is op een specifieke groep vliegtuigen in plaats van op de hele vloot.

De 737 MAX stond sinds het voorjaar van 2019 wereldwijd aan de grond na twee ongelukken binnen enkele maanden. In beide gevallen bleek een veiligheidssysteem de neus van het toestel herhaaldelijk naar beneden te duwen, ook als dat niet nodig was. Door de crashes in Indonesië en Ethiopië kwamen honderden mensen om het leven.

Het probleem nu is niet gerelateerd aan het malheur van destijds. Evengoed betekenen de problemen zeer waarschijnlijk een nieuwe deuk in het vertrouwen in de vliegtuigproducent.

Het zou gaan om circa negentig toestellen die aan de grond moeten blijven vanwege het mankement, van een reeks luchtvaartmaatschappijen zoals United Airlines, Southwest Airlines en American Airlines. Boeing weet niet precies hoelang het gaat duren voordat het probleem met de toestellen verholpen kan worden. Dat kan volgens een woordvoerder een paar uur kosten of een paar dagen.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden