Clicky

 
Transport Online - 7716 nieuwe coronagevallen, gemiddelde loopt op

7716 nieuwe coronagevallen, gemiddelde loopt op

7716 nieuwe coronagevallen, gemiddelde loopt op
09-04-2021 15:38 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 7716 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor een vrijdag is dat het hoogste aantal sinds 8 januari.

In de afgelopen week zijn 47.322 positieve tests gemeld aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat komt neer op 6760 nieuwe gevallen per dag. Voor het eerst in een week loopt het gemiddelde op. In de afgelopen dagen had het aantal gevallen juist een pas op de plaats gemaakt, mogelijk door Pasen.

Rotterdam telde de meeste positieve tests. In de Maasstad kregen 405 inwoners te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen. In Amsterdam kwamen 318 besmettingen aan het licht en in Den Haag 308. Daarna volgen Eindhoven (163), Utrecht (129) en Tilburg (108). Bij de veiligheidsregio's steekt Rotterdam-Rijnmond al tijden boven de rest van het land uit. Afgelopen etmaal zijn daar 805 besmettingen bevestigd.

Het aantal sterfgevallen steeg met 41. Dat is het hoogste aantal in bijna drie weken. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, Wanneer een coronapatiënt overlijdt, duurt het soms een tijdje voor dit wordt doorgegeven aan het RIVM. Amsterdam telde negen meldingen van sterfgevallen, het hoogste aantal van het land. In de provincie Zeeland steeg het aantal sterfgevallen met vijf.

In de afgelopen zeven dagen zijn 158 sterfgevallen geregistreerd, gemiddeld bijna 23 per dag. Dat is nog altijd aanzienlijk minder dan rond de jaarwisseling, bij de start van de vaccinatiecampagne. Toen waren er soms meer dan 150 gemelde sterfgevallen per dag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden