Clicky


Schipholtunnel van 12 - 15 april 's nachts gedeeltelijk gesloten

Schipholtunnel van 12 - 15 april 's nachts gedeeltelijk gesloten
09-04-2021 14:14 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

SCHIPHOL - Van maandag 12 april tot en met donderdag 15 april 2021 werkt Rijkswaterstaat gedurende vier nachten aan het onderhoud van de Schipholtunnel. Iedere nacht is één van de vier tunnelbuizen van 23.00 uur tot 05.00 uur afgesloten voor het verkeer.

Alleen in de nacht van dinsdag 13 april op woensdag 14 april geeft dat enige vertraging voor het verkeer, als gewerkt wordt in de tunnelbuis van Den Haag richting Amsterdam. De extra reistijd bedraagt dan circa tien minuten.

Omleidingen

  • Verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid.
  • Doorgaand verkeer op de A4 richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de A5 en A9.
  • Verkeer vanaf Schiphol richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de A4, A5 en A9.

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal negentien tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Schipholtunnel valt hieronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Gedurende deze nachten wordt de gehele tunnel schoongemaakt. Zoals de wanden, kolken, camera’s, signaalgevers, geluidsbakens, hoogtedetectie, verkeerslichten, zichtmeting. Daarbij vindt er ook een constructieve inspectie plaats. Ook wordt het gras rondom het tunnelgebied gemaaid.