Clicky

 
Transport Online - Aanpassen perronhoogtes van enkele stations in Fryslân en Groningen vanwege nieuwe WINK treinen

Aanpassen perronhoogtes van enkele stations in Fryslân en Groningen vanwege nieuwe WINK treinen

Aanpassen perronhoogtes van enkele stations in Fryslân en Groningen vanwege nieuwe WINK treinen
09-04-2021 13:58 | Algemeen | auteur Redactie

LEEUWARDEN - Vanaf maandag 12 april rijden de nieuwe WINK treinen in Fryslân en deels in Groningen. Enkele perrons zijn nog niet op de juiste hoogte voor deze nieuwe treinen. Voor de reiziger kan dat op sommige stations gevolgen hebben bij het in- en uitstappen. Daarom past ProRail de komende jaren de perronhoogtes van deze stations aan. In de tussentijd biedt Arriva assistentie aan voor reizigers bij het in- en uitstappen van de trein.

Provincies Groningen en Fryslân, Arriva Nederland en ProRail investeren voortdurend in beter treinvervoer. Met de inzet van de nieuwe treinen, rijden er twee typen treinen van Arriva in het noorden. De hoogte van de plank die uitschuift bij het in- en uitstappen verschilt per treintype, maar beide hoogtes voldoen aan de gestelde eisen. Bij de meeste stations zijn de hoogteverschillen tussen het perron en de trein zo klein dat alle reizigers makkelijk in en uit kunnen stappen.

Aanpassen perronhoogtes

Bij enkele stations wijkt de hoogte tussen de trein en het perron meer af dan gemiddeld. ProRail, provincies Groningen en Fryslân en Arriva Nederland zijn in gesprek over het aanpassen van de perronhoogtes. Dit jaar past ProRail de perronhoogtes van Harlingen Haven en Deinum aan. Daarna werkt ProRail ook aan de stations Sneek, Sneek Noord, Workum, Koudum-Molkwerum, Stavoren en Groningen Hoofdstation.

Reisassistentie

Op de stations met een afwijkende instaphoogte biedt Arriva in- en uitstaphulp (reisassistentie) aan. Reizigers die hier behoefte aan hebben kunnen dit tot drie uur van tevoren aanvragen. Dit kan via 0800 - 0232545. De reiziger hoeft hiervoor niet te betalen.

Foto's

  • J.Roeland
    J.MONSMA

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen