Clicky


Britse prins Philip op 99-jarige leeftijd overleden

Britse prins Philip op 99-jarige leeftijd overleden
09-04-2021 13:19 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Britse prins Philip is vrijdagochtend overleden op Windsor Castle, meldt Buckingham Palace. De echtgenoot van koningin Elizabeth is 99 jaar oud geworden.

"Met veel verdriet maakt hare majesteit de koningin het overlijden van haar geliefde echtgenoot bekend", staat in een verklaring. "Zijne koninklijke hoogheid is vanmorgen vredig overleden op Windsor Castle." Buckingham Palace meldt op een later moment met meer informatie te komen.

De vlaggen bij Buckingham Palace werden kort na de bekendmaking van het overlijden halfstok gehangen. Het paleis in Londen is de officiële residentie van het koninklijk echtpaar, dat het afgelopen jaar vanwege de coronapandemie verbleef op Windsor Castle.

Gezondheidsproblemen

De prins kampte de afgelopen jaren met gezondheidsproblemen. Hij lag recentelijk nog in het ziekenhuis met een infectie en voor een behandeling aan een bestaande hartaandoening. Hij mocht halverwege maart na een ziekenhuisopname van bijna een maand naar huis.

Prins Philip trouwde in 1947 met toenmalig kroonprinses Elizabeth. Het koppel kreeg samen vier kinderen: Charles, Anne, Andrew en Edward. De prins wijdde zijn leven aan het koningshuis totdat hij in 2017 op 96-jarige leeftijd 'met pensioen' ging. Hij stopte toen met de publieke optredens en verplichtingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,966
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions