Transport Online - Jubilerende Vitelia kiest voor Tisvol kipper

Jubilerende Vitelia kiest voor Tisvol kipper

Jubilerende Vitelia kiest voor Tisvol kipper
09-04-2021 10:55 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

VENRAY - Het is dit jaar feest bij Vitelia Voeders. De agrarische coöperatie viert dit jaar namelijk haar 100-jarig bestaan. De jubilaris vond dit een mooie gelegenheid om enkele investeringen in het wagenpark te doen. De meest recente investering is de aankoop van een rijk uitgeruste Tisvol kipper met een inhoud van 63 m3.

Deze kipper is echter niet alleen gekocht om er goed uit te zien, er moet namelijk hard mee gewerkt worden om de eigen productielocaties van de benodigde grondstoffen te voorzien. Per dag zal deze kipper tussen de acht en dertien vrachten gaan laden in de naburige haven.

Hoofd Logistiek Peter Potten: “bij Vitelia is de belasting van het materiaal hoog, en om die reden zoeken wij naar bewezen en optimale kwaliteit.

Aangezien het bedrijf ook veel belang hecht aan duurzaamheid en efficiency heeft men zeer uitvoerig over de nieuwe kipper nagedacht. Er werd echter niet alleen aan het milieu gedacht maar er werd ook goed geluisterd naar de wensen van de chauffeur. 

Volgens Peter Potten was de duurzaamheid van de trailer zeer belangrijk: “Vanzelfsprekend willen we het aantal transportbewegingen zo efficiënt mogelijk uitvoeren en dan is het gewicht natuurlijk een zeer belangrijke factor. De Tisvol kipper en de nieuwe Scania wegen samen (rijklaar) nog geen 14,5 ton en dat is natuurlijk erg weinig voor een 63 m3 combinatie, waardoor we de laadcapaciteit en de drie assen van de trekker optimaal, en binnen de wettelijke richtlijnen kunnen benutten."

De Tisvol kipper is uitgevoerd met vele opties, zoals een self-steering naloopas met automatisch smeersysteem en aluminium velgen en lichtgewicht valsteunpoten. Gezien het hoge aantal lossingen per dag is er gekozen voor een halve klep met zeer sterke versluitingen en een grote graanschuif. Deze klep is gekozen omdat er veelal door de graanschuif wordt gelost en er dus veel gewicht tegen de achterklep rust. “Een stuk gebruikersgemak, maar vooral het creëren van een veilige werkomgeving lag ten grondslag aan deze keuze”, volgens het hoofd van de logistieke afdeling. De trailer is verder voorzien van 16-ton schoteldruk en de sterke en stabiele Hyva 191 cilinder.

Dat veiligheid voor de Vitelia medewerkers hoog in het vaandel staat, blijkt tevens uit het feit dat er gekozen is voor een automatisch daksysteem met radiografische afstandsbediening.

“Op onze eerdere voertuigen hebben we met dit systeem van VBK kennisgemaakt en dit is ons perfect bevallen. De chauffeur hoeft niet elke keer naar boven te klimmen om het zeil te openen en te sluiten. Naast het gebruikersgemak en de daaraan gekoppelde tijdwinst, is dit natuurlijk ook veel veiliger”, volgens Potten.

“Dat is eigenlijk al reden genoeg om voor het systeem te kiezen. Het systeem heeft verder bewezen weinig onderhoud nodig te hebben en een lange levensduur te hebben. Het is namelijk al de derde kipper die we met dit VBK daksysteem uitrusten en dat doe je natuurlijk omdat je overtuigd bent van het nut en de kwaliteit."

Trailned is de exclusieve dealer van Tisvol in Nederland en West-Duitsland. Buiten de kippers van Tisvol verkopen zij vanzelfsprekend ook het eigen product, namelijk de Knapen schuifvloeroplegger. Verder heeft Trailned ook een bandlosser in haar assortiment. Dit uitgebreide assortiment maakt hen tot een veelzijdige specialist in de losgestort sector.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen