Transport Online - Voormalig American footballspeler Phillip Adams richt bloedbad aan in VS

Voormalig American footballspeler Phillip Adams richt bloedbad aan in VS

Voormalig American footballspeler Phillip Adams richt bloedbad aan in VS
08-04-2021 23:22 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - Een voormalige profspeler uit het American football heeft in de staat South Carolina een bloedbad aangericht. Volgens de politie heeft hij vijf mensen gedood, drie volwassenen en twee kinderen. Daarna maakte hij een einde aan zijn eigen leven.

De verdachte is Phillip Adams, 32 jaar. Hij stopte zes jaar geleden als prof in de NFL. De politie heeft nog geen idee wat het motief voor zijn daad is.

Volgens de autoriteiten zijn de slachtoffers een arts, zijn vrouw, twee van zijn kleinkinderen en een man die al dan niet toevallig in de woning aanwezig was. Adams ging daarna naar zijn eigen huis, waar hij zichzelf door het hoofd schoot.

Vooralsnog heeft de politie geen indicatie dat Adams de arts of zijn familie kende.

Adams speelde zes jaar in de NFL, voor het laatst bij Atlanta Falcons. Zijn vader Alonzo Adams, zei dat zijn zoon vermoedelijk leed aan de gevolgen van die loopbaan. "Ik kan alleen maar zeggen dat het een goede jongen is. Onder normale omstandigheden zou hij dit niet doen."

Er is veel onderzoek gaande naar hersenletsel dat spelers kunnen overhouden aan hun sportloopbaan, onder meer in het American football.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen