Clicky

 
Transport Online - Verdachte aangehouden voor beramen aanslag op vaccinatielocatie Den Helder

Verdachte aangehouden voor beramen aanslag op vaccinatielocatie Den Helder

Verdachte aangehouden voor beramen aanslag op vaccinatielocatie Den Helder
08-04-2021 13:23 | Misdaad | auteur Redactie

ALKMAAR - Een 37-jarige man uit Den Helder is aangehouden op verdenking van een misdrijf met een terroristisch oogmerk door een explosie te willen veroorzaken bij een Corona vaccinatielocatie in Den Helder, meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

Politieonderzoek wijst uit dat de man van plan was een ontploffing te veroorzaken bij het vroegere gemeentehuis van Den Helder, dat momenteel in gebruik is voor het geven van coronavaccinaties. De uitvoering van zijn plannen is tijdig verijdeld.

Politie en OM merken het handelen van verdachte aan als een daad van terreur: verdachte heeft met zijn handelswijze beoogd om de bevolking ernstige vrees aan te jagen en economische en sociale structuren van het land te ontwrichten. Volgens het OM heeft verdachte getracht een cruciaal overheidsproces, namelijk het landelijk gecoördineerd vaccinatieprogramma, op extreem gewelddadige wijze te saboteren. Hierdoor is ook de volksgezondheid in het geding: hoe minder mensen kunnen worden gevaccineerd hoe meer slachtoffers het virus zal maken.

Al sinds zijn aanhouding op 18 maart zit verdachte vast. De rechter-commissaris heeft de bewaring bevolen. Op 7 april heeft de raadkamer gevangenhouding van de rechtbank beslist dat zijn voorlopige hechtenis wordt verlengd met 90 dagen. Het onderzoek naar mogelijke medeverdachten loopt nog.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions