Clicky

 
Transport Online - Boskalis: stuurloze Eemslift Hendrika vastgemaakt aan sleepboot Normand Drott [+video]

Boskalis: stuurloze Eemslift Hendrika vastgemaakt aan sleepboot Normand Drott

Boskalis: stuurloze Eemslift Hendrika vastgemaakt aan sleepboot Normand Drott [+video]
07-04-2021 23:23 | Incidenten | auteur ANP

DEN HAAG - Het bergingsteam van Boskalis heeft het stuurloze Nederlandse vrachtschip Eemslift Hendrika onder controle gekregen. Er is een sleeplijn gelegd met de zware sleepboot Normand Drott waardoor het schip kan worden weggehouden van de Noorse kust, meldt een woordvoerder van Boskalis.

De Eemslift Hendrika was op 12 kilometer afstand van de Noorse kust toen de sleepverbinding woensdagavond tot stand kwam. Het schip raakte maandag in moeilijkheden door een schuivende lading en maakte daardoor slagzij in een onstuimige zee met metershoge golven. De bemanning werd van boord gehaald. Stuurloos en zonder werkende hoofdmotor dreef het af op de Noorse kust. De Eemslift Hendrika, eigendom van rederij Amasus Shipping in Delfzijl, was vanuit het Duitse Bremerhaven op weg naar de Noorse havenplaats Kolvereid.

Boskalis kreeg het bergingsteam woensdagavond aan bood van het vrachtschip. Eerder op de dag kon de helikopter die het gespecialiseerde personeel naar het schip moest brengen niet opstijgen door het slechte weer.

Het Nederlandse Boskalis was vorige week betrokken bij een succesvolle bergingsoperatie van het vastgelopen containerschip de Ever Given in het Suezkanaal.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions