Clicky

 
Transport Online - 'Gezondheid Aleksej Navalni holt achteruit'

'Gezondheid Aleksej Navalni holt achteruit'

'Gezondheid Aleksej Navalni holt achteruit'
07-04-2021 19:54 | Buitenland | auteur ANP/AFP

MOSKOU - De gezondheid van de Russische oppositieleider Aleksej Navalni holt achteruit. Hij heeft geen gevoel meer in zijn handen, zeggen zijn advocaten, die hem woensdag bezochten in het strafkamp waar hij vastzit. Navalni is al een week in hongerstaking om medische behandeling af te dwingen. Hij klaagde eerder over onder meer zware rugpijn.

Volgens zijn advocaten is Navalni al 13 kilo afgevallen sinds hij vorige maand gevangen werd gezet. Ze eisen dat de oppositieleider wordt overgebracht naar een ziekenhuis, maar volgens het Kremlin komt hij niet in aanmerking voor een speciale behandeling.

Het Witte Huis zei woensdag zich zorgen te maken over de gezondheid van Navalni. De Amerikanen dringen erop aan dat de Russische autoriteiten zijn gezondheid en veiligheid waarborgen. "Zolang Navalni gevangen zit, is de Russische regering verantwoordelijk voor zijn welzijn", zei een woordvoerder van het Witte Huis.

Navalni kreeg een celstraf van 2,5 jaar omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan de voorwaarden van een eerdere veroordeling voor fraude. Hij werd aangehouden na terugkeer uit Duitsland, waar hij herstelde van een vergiftiging met een zenuwgif.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats