Clicky

 
Transport Online - Boos havenpersoneel Rotterdam bereidt acties voor

Boos havenpersoneel Rotterdam bereidt acties voor

Boos havenpersoneel Rotterdam bereidt acties voor
07-04-2021 17:37 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

ROTTERDAM - Het lukt vakbond FNV maar niet om tot cao-akkoorden te komen met verschillende bedrijven in de Rotterdamse haven. Voor de circa vijftig medewerkers van tankterminal HBTT in de Botlek is de maat vol. Zij stellen een ultimatum en bereiden ondertussen acties voor. De circa 650 medewerkers van twee sjorbedrijven wachten op hun beurt op het resultaat van een nieuwe ronde onderhandelingen op 8 en 13 april.

Bij HBTT worden het bedrijf en de bond het vooral niet eens over loon. Volgens Niek Stam van FNV is de actiebereidheid in de haven traditiegetrouw groot. Vrijwel alle medewerkers zijn lid van de vakbond. Eind volgende week wordt meer duidelijk.

Bij de sjorders, die als taak hebben om lading in schepen vast te zetten en dan met name containers, gaat het conflict behalve over loon ook onder meer over een regeling voor zwaar werk. FNV onderhandelt daarover met sjorbedrijven Matrans Marine Services (MMS) en International Lashing Service (ILS), maar vooralsnog zonder succes.

In een eerdere onderhandeling gaf ILS aan dat de kosten voor een nieuwe cao met afspraken over het eerder stoppen met werken en loonsverhogingen veel te hoog zouden worden. Als de onderhandelingen met ILS en MMS spaak lopen, kan dat gevolgen hebben voor de afwikkeling van de aankomst van de grote hoeveelheid containerschepen die eerder stillagen door de blokkade in het Suezkanaal en nu naar Rotterdam komen.

Volgens FNV richt de boosheid van de havenmedewerkers zich ook op de uitkomsten van het pensioenakkoord. Die pakken namelijk negatief uit voor de havenarbeiders die in ploegendiensten werken. Zij moeten volgens FNV regelingen voor het eerder stoppen met werken veelal uit eigen zak betalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden