Clicky

 Belgisch busbedrijf OTW bestelt 64 Volvo hybride elektrische bussen

Belgisch busbedrijf OTW bestelt 64 Volvo hybride elektrische bussen
07-04-2021 16:25 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

GÖTEBORG - Volvo Bus heeft van het Belgische busbedrijf OTW opnieuw een grote order voor geëlektrificeerde bussen ontvangen. De order voor 64 bussen is de grootste order voor Volvo's nieuwste zelfladende hybride elektrische bus, de Volvo 7900 S-Charge. De bussen zullen in de tweede helft van 2021 worden geleverd voor gebruik in vervoersdiensten in de regio's Luik, Charleroi, Waals-Brabant en Namen - Luxemburg.

"België heeft opnieuw bewezen een voorloper te zijn op het gebied van geëlektrificeerde openbaarvervoersoplossingen, en wij bij Volvo Bus zijn erg verheugd een partner te zijn die de Belgische ambities mogelijk maakt om een ​​aantrekkelijke, duurzame en efficiënte openbaarvervoersdienst te creëren", zegt Anna Westerberg, President van Volvo-bussen.

De bestelling van de 64 Volvo 7900 S-Charge maakt deel uit van een grotere raamovereenkomst met OTW, inclusief Volvo Buses en andere partners. OTW is van plan om de komende vier jaar in totaal 430 hybride bussen van 12 miljoen aan zijn wagenpark toe te voegen. Volvo Bus heeft in 2018 ongeveer 100 elektrische hybride bussen geleverd aan OTW.

De Volvo 7900 S-Charge, gelanceerd in 2020, heeft geen laadinfrastructuur nodig, aangezien het energieterugwinningssysteem van de bus wordt gebruikt om de accu's tijdens het gebruik op te laden. De bus kan alleen op elektrische energie rijden voor afstanden tot een kilometer en met snelheden tot 50 km per uur. Dit leidt tot een aanzienlijke brandstofbesparing en zorgt ervoor dat emissies en geluid worden geëlimineerd, bijvoorbeeld bij bushaltes en in stedelijke lage-emissiezones.

“De Volvo 7900 S-Charge is een van onze schoonste bussen en genereert tot 40% minder CO2-uitstoot dan een vergelijkbare dieselbus. Met de ondersteuning van Volvo's geofencing-systeem, Volvo Zone Management, kan het voertuig worden geprogrammeerd om in bepaalde vooraf gedefinieerde gebieden, zoals lage-emissiezones, in elektrische modus te rijden”, zegt Eric De Roy van Volvo Buses Belgium.

De Volvo 7900 S-Charge-bussen voor deze bestelling aan OTW zullen worden geproduceerd in de productiefaciliteit van Volvo Buses in Wroclaw, Polen en zullen eind 2021 klaar zijn voor levering.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions