Clicky

 
Transport Online - Transporteur smeert glitter nagellak op valse vergunningen: celstraf en 60.000 euro boete

Transporteur smeert glitter nagellak op valse vergunningen: celstraf en 60.000 euro boete

Transporteur smeert glitter nagellak op valse vergunningen: celstraf en 60.000 euro boete
07-04-2021 14:42 | Buitenland | auteur Redactie

SKANDERBORG/HORSENS - Een 34-jarige transporteur uit het Deense Skanderborg is vandaag, woensdag 7 april 2021, door de rechtbank in Horsens veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf en een boete van omgerekend ruim 60.0511 euro boete. Het vonnis werd bij wijze van uitzondering afhankelijk gesteld onder voorwaarden dat de transporteur psychiatrische behandeling krijgt.

De Deense politie heeft onderzoek gedaan naar het bedrijf van de vervoerder en bij een grote controleactie werden alle vrachtwagens van het bedrijf gestopt en gecontroleerd op 1 juli 2020. De vervoerder werd persoonlijke aansprakelijk gesteld voor de overtredingen gepleegd door chauffeurs van het transportbedrijf, dat inmiddels failliet is gegaan.

De 34-jarige transporteur en zelf ook vrachtwagenchauffeur pleitte schuldig en legde in de rechtbank uit dat hij kopieën van een echte vergunning had gemaakt en glitter nagellak op de kopieën had gesmeerd.

"Hij had dit gedaan om het hologram er zo echt mogelijk uit te laten zien. De vergunningen werden in de auto's gelegd zodat ze bij een controle aan de politie konden worden getoond”, zegt speciaal aanklager Pernille Moesborg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden