Clicky

 
Transport Online - Komende nacht kans op gladheid, strooiwagens staan klaar

Komende nacht kans op gladheid, strooiwagens staan klaar

Komende nacht kans op gladheid, strooiwagens staan klaar
06-04-2021 17:31 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - In de nacht van dinsdag op woensdag verwacht het KNMI gladheid op de weg en geeft daarom code geel af. Na middernacht zijn er mogelijk zware windstoten aan de kust en landinwaarts verwacht het weerinstituut winterse neerslag. Reden voor Rijkswaterstaat om klaar te staan met strooiwagens. "Als het moet, kunnen we heel Nederland binnen twee uur met een laagje zout bestrooid hebben", zegt een woordvoerder.

"Na middernacht tot woensdagochtend 07.00 uur geldt code geel. Er is een kleine kans dat dit code oranje wordt, maar grotere kans dat het code geel blijft", zegt een KNMI-woordvoerder. Bij code geel hoort de waarschuwing dat er plaatselijk kans is op gladheid, met aanvullend het advies het rijgedrag aan te passen.

Ook Rijkswaterstaat bereidt zich voor op winterse buien in de nacht en vroege ochtend. "Vannacht zouden er opklaringen kunnen komen, op een nat wegdek kan dat voor gladheid zorgen. Dan zorgen we dat er daarvoor zout op de weg ligt. Er is dus een kans dat we moeten gaan strooien", aldus een woordvoerder.

"Net als vandaag zie je dat er in korte tijd veel hagel kan vallen en dan heb je een wit wegdek. Een kwartier later kan dat alweer gesmolten zijn, maar op moment dat het valt, is het glad. Dan moet je goed opletten", klinkt het vanuit Rijkswaterstaat. Op een enkele plek na zijn die buien dinsdag nog geen reden voor strooien. "Dat is nu nog niet nodig omdat de wegdektemperatuur hoog genoeg is. Boven nul heeft het geen zin om zout te strooien." De strooiwagens komen vannacht "met een druk op de knop" in actie als er kans is op ijzel en wanneer het wegdek droog is maar er een sneeuwbui aankomt.

De voorspellingen zijn voor de ANWB ook nog geen reden om weggebruikers te alarmeren. "We raden mensen wel aan om het weer in de gaten te houden voor ze de weg op gaan", zegt filelezer Erwin de Hart. Ook hij wijst erop dat het weer "zomaar om kan slaan met die buien", en dat weggebruikers daarop bedacht moeten zijn. "Er geldt nog geen code oranje, maar houd er rekening mee dat het zicht slecht kan zijn en je reis daardoor langer duurt."

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden