Transport Online - Rutte wil 'graag' oppositie leiden als VVD niet meeregeert

Rutte wil 'graag' oppositie leiden als VVD niet meeregeert

Rutte wil 'graag' oppositie leiden als VVD niet meeregeert
06-04-2021 16:52 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - VVD-leider en demissionair premier Mark Rutte wil graag met zijn partij verder regeren. Maar als andere partijen niet met hem in zee willen en een coalitie smeden zonder de VVD, wil hij "uiteraard graag de oppositie leiden", aldus Rutte tijdens een debat over de vastgelopen formatie.

Tijdens een marathondebat afgelopen donderdag lag Rutte zwaar onder vuur. Tijdens een verkennend gesprek kort na de Tweede Kamerverkiezingen sprak hij over een mogelijke andere rol voor het kritische CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, mocht diens partij opnieuw plaatsnemen aan de formatietafel. Toen uitlekte dat dit besproken was, zei Rutte dat die suggestie niet van hem kwam, maar uit een gespreksverslag bleek het tegendeel.

Het kwam Rutte op een motie van afkeuring te staan die, op de VVD na, door alle partij werd gesteund. De partijen die geen deel uitmaken van het demissionaire kabinet, zegden zelfs collectief het vertrouwen op. Maar Rutte houdt nog steeds vol dat hij niet loog, hoewel hij niet de waarheid sprak, en dat hij zich het gesprek met de verkenners eenvoudigweg verkeerd heeft herinnerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen