Clicky


150-jarig CB ontvangt Predicaat Koninklijk

150-jarig CB ontvangt Predicaat Koninklijk
06-04-2021 16:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

CULEMBORG - Ter ere van het 150-jarige bestaan van CB is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het Koninklijk predicaat toegekend. De eervolle onderscheiding is een kroon op het werk van CB, als logistiek dienstverlener al 150 jaar actief in het hart van het boekenvak en sinds 2012 ook in de zorgsector. Het predicaat werd vandaag tijdens een feestelijk online evenement uitgereikt door Commissaris van de Koning in Gelderland John Berends aan Hans Willem Cortenraad, algemeen directeur van CB, in het bijzijn van de Burgemeester van Culemborg Gerdo van Grootheest.

Commissaris van de Koning in Gelderland John Berends: "Het is een bijzonder speciale dag. 150 jaar bestaat uw schitterende bedrijf, maar ik kom hier voor het volgende. Zijne Majesteit de Koning geeft u het recht voor het voeren van het Predicaat Koninklijk. U mag dit vanaf vandaag gaan voeren."

Burgemeester van Culemborg Gerdo van Groothees: "Ik ben er erg trots op als Burgemeester van deze stad dat Culemborg nu een Koninklijke in onze gemeente hebben."

De geschiedenis van CB start in 1871 met de oprichting van het Bestelhuis van den Nederlandschen Boekhandel. Voor die tijd moesten boekverkopers voor hun bestellingen verschillende uitgeverijen aanschrijven en kregen zij hun boeken via allerlei wegen geleverd. Een inefficiënt en kostbaar proces. De Vereeniging ter bevordering van de belangen des Boekhandels nam het initiatief tot de oprichting van het Bestelhuis. Hans Willem Cortenraad: ‘Het mooie is dat hoe we gestart zijn, vandaag nog steeds de kern is van onze dienstverlening, al hebben we natuurlijk een enorme ontwikkeling doorgemaakt en blijven we innoveren.’

Opening nieuw high tech magazijn door Zijne Majesteit de Koning

Een mooi voorbeeld van blijven innoveren was zichtbaar deze ochtend, toen Zijne Majesteit de Koning het nieuwe high tech magazijn van CB in gebruik nam.

Het Predicaat Koninklijk is een onderscheiding die kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger en wil niet zeggen dat het betrokken bedrijf leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions