Clicky

 
Transport Online - Qatar Airways voert eerste volledig gevaccineerde vlucht ter wereld uit

Qatar Airways voert eerste volledig gevaccineerde vlucht ter wereld uit

Qatar Airways voert eerste volledig gevaccineerde vlucht ter wereld uit
06-04-2021 16:16 | Coronavirus | auteur Redactie

HAMAD - Qatar Airways blijft het herstel van het internationale vliegverkeer leiden door vandaag de eerste volledig Covid-19 gevaccineerde vlucht ter wereld uit te voeren. QR6421 vertrok vanuit Hamad International Airport met uitsluitend gevaccineerde bemanning en passagiers aan boord, waarbij passagiers ook bij het inchecken bediend werden door volledig gevaccineerd personeel.

Op deze speciale vlucht, die om 14.00 uur lokale tijd naar Doha is teruggekeerd, werden alle maatregelen getoond die de luchtvaartmaatschappij neemt om de hoogste normen van veiligheid en hygiëne aan boord te waarborgen. Hierbij ook de nieuwste innovatie, de eerste ''Zero-Touch'' inflight entertainment technologie ter wereld. De speciale vlucht werd uitgevoerd met het technologisch meest geavanceerde en duurzame vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij, de Airbus A350-1000. De koolstofuitstoot van de vlucht wordt ook volledig gecompenseerd, in lijn met de verantwoordelijkheid voor het milieu van de luchtvaartmaatschappij.

Passagiers aan boord konden de historische ervaring livestreamen dankzij de toonaangevende Super WiFi aan boord van Qatar Airways, die de nieuwste technologie van Inmarsat, SITA for Aircraft en Thales combineert.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, verklaart: "De speciale vlucht van vandaag toont aan dat de volgende fase in het herstel van internationale reizen niet meer ver weg is. We zijn er trots op dat we de luchtvaartindustrie blijven leiden door de eerste vlucht met een volledig gevaccineerde bemanning en passagiers uit te voeren en een bron van hoop te zijn voor de toekomst van de internationale luchtvaart. Gezien de luchtvaart een belangrijke economische motor is, zowel wereldwijd als hier in de staat van Qatar, zijn we dankbaar voor de steun die we kregen van onze regering en de lokale gezondheidsautoriteiten om ons personeel te vaccineren, waarbij meer dan 1.000 vaccinaties per dag werden toegediend.”

"Het zit in het DNA van Qatar Airways om koploper te zijn en de hoogste normen te zetten op het gebied van veiligheid en klantenservice. Vóór de pandemie werd Qatar Airways de eerste en enige luchtvaartmaatschappij die vijf keer bekroond werd tot ‘Airline of the Year’ door Skytrax. Toen de pandemie een hoogtepunt bereikte begin april, is onze luchtvaartmaatschappij blijven vliegen om miljoenen gestrande passagiers te repatriëren en essentiële medische hulpgoederen te vervoeren, terwijl ook de nieuwste innovaties op het gebied van veiligheid en hygiëne werden toegepast. Nu de uitrol van de vaccinaties wereldwijd op gang begint te komen, blijft Qatar Airways zich inzetten om de luchtvaartmaatschappij te zijn waar passagiers en partners op kunnen vertrouwen, met één van de grootste wereldwijde netwerken om de connectiviteit te bieden die nodig is om families en vrienden te herenigen en de wereldeconomie te ondersteunen.”

"Qatar Airways Cargo heeft ook een vitale rol gespeeld bij het in stand houden van een betrouwbaar schema in ons netwerk. Sinds het begin van de pandemie heeft Qatar Airways meer dan 500.000 ton medische hulpgoederen helpen vervoeren en bijna 20.000.000 dosissen Covid-19-vaccins geleverd in meer dan 20 landen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions