Clicky

 5,5 jaar cel voor gewelddadige woningoverval Utrecht

5,5 jaar cel voor gewelddadige woningoverval Utrecht
06-04-2021 15:21 | Misdaad | auteur Redactie

UTRECHT - Een 32-jarige man uit Amsterdam is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5,5 jaar. De man maakte zich vorig jaar zomer samen met twee anderen schuldig aan een gewelddadige woningoverval aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Hierbij mishandelden ze de 72-jarige bewoner die in zijn woning lag te slapen.

In de nacht van 17 juni 2020 klimt de verdachte, samen met nog twee anderen, het balkon van het slachtoffer op. Ze tikken een raam in en gaan naar binnen. Het 72-jarige alleenstaande slachtoffer ligt op dat moment te slapen en wordt wakker van glasgerinkel. Als hij gaat kijken, ziet hij de drie mannen in zijn woning staan. Ze dragen gezichtsbedekkende kleding. Bij de confrontatie die volgt, wordt het slachtoffer mishandeld. De mannen gooien hem op de grond, binden hem vast met tiewraps en schoppen en slaan hem, waaronder in zijn gezicht. Ondertussen doorzoeken ze zijn woning. Ze gaan er uiteindelijk met 400 euro en meerdere horloges vandoor. Het slachtoffer laten ze vastgebonden en zwaar toegetakeld achter.

De verdachte raakte bij de overval gewond en liet ook bloed achter in de woning. Met behulp van aangetroffen DNA-sporen lukte het de politie om hem op te pakken. Hij heeft de woningoverval vervolgens bekend. De rechtbank neemt het hem zeer kwalijk dat hij fors geweld heeft gebruikt tegen een bejaarde man en dat de overvallers hem gewond en vastgebonden hebben achtergelaten. Bovendien gebeurde het in de eigen woning van het slachtoffer. Een plek waar hij zich veilig zou moeten voelen.

Ondanks dat niet exact te achterhalen is welke bijdrage de daders ieder afzonderlijk hebben gehad, acht de rechtbank hen alle drie verantwoordelijk. Juridisch is sprake van medeplegen. De rechtbank veroordeelt de Amsterdammer tot een gevangenisstraf van 5,5 jaar. Dit is conform de eis van de officier van justitie. De twee andere verdachten zijn onbekend gebleven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions