Clicky

 
Transport Online - Suezkanaal bekijkt verbreding na vastlopen containerschip 'Ever Given'

Suezkanaal bekijkt verbreding na vastlopen containerschip 'Ever Given'

Suezkanaal bekijkt verbreding na vastlopen containerschip 'Ever Given'
06-04-2021 14:46 | Buitenland | auteur ANP/RTR

CAÏRO - De autoriteiten van het Suezkanaal gaan kijken of het zuidelijke deel van de waterweg moet worden verbreed. In dat deel liep twee weken geleden een enorm containerschip vast, met een grote opstopping van schepen bij de belangrijke vaarroute tot gevolg.

De voorzitter van de Suez Canal Authority zegt dat ook wordt gekeken naar de aanschaf van grote hijskranen om containers van hoogtes tot wel 250 meter te kunnen lossen. Het containerschip de Ever Given lag dwars over de Egyptische waterweg en werd ruim een week geleden losgetrokken door bergers. Inmiddels is de file van schepen bij het Suezkanaal helemaal opgelost.

In 2014 kreeg de Nederlandse baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis samen met andere baggerbedrijven nog een opdracht van 1,5 miljard dollar voor het verbreden en verdiepen van delen van het Suezkanaal. Ook ging het om de aanleg van een nieuwe waterweg van 50 kilometer langs de bestaande vaarroute zodat schepen elkaar gelijktijdig kunnen passeren. Die werkzaamheden werden in 2015 afgerond. Boskalis-dochter Smit Salvage was betrokken bij het bergen van de Ever Given.

Overigens liep het verkeer in het Suezkanaal dinsdag enige vertraging op nadat een olietanker met motorproblemen had te kampen. Sleepboten moesten even te hulp schieten bij de tanker Rumford. De motorproblemen zijn inmiddels voorbij en het schip vaart weer. Het scheepsverkeer in het Suezkanaal verloopt weer normaal.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden