Clicky

 
Transport Online - Koning heeft nieuw hightech magazijn van 150-jarig CB geopend

Koning heeft nieuw hightech magazijn van 150-jarig CB geopend

Koning heeft nieuw hightech magazijn van 150-jarig CB geopend
06-04-2021 12:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

CULEMBORG - Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagochtend 6 april in Culemborg het nieuwe hightech magazijn van het 150-jarige CB, voorheen Centraal Boekhuis, geopend. CB is een logistieke dienstverlener voor de sectoren media en healthcare en levert vanuit zijn distributiecentrum aan onder meer boekhandels, zorginstellingen en consumenten thuis in Nederland en België.

Tijdens zijn bezoek kreeg de Koning bij een rondgang uitleg over het logistieke proces. Aansluitend opende hij het nieuwe hightech magazijn ter ere van het jubileum. Het bezoek werd afgesloten met een gesprek met twee uitgevers en twee boekverkopers over ontwikkelingen in de boekenindustrie. De maatregelen als gevolg van de coronapandemie vragen van ondernemers in het boekenvak extra inventiviteit en creativiteit.

Het nieuwe volautomatische magazijn sluit aan bij de veranderde vraag in de markt: kleinere voorraden, kleinere ordergroottes en toename van het aantal orders. In het magazijn van dertig meter hoog bevinden zich drie gangen met 150.000 bakken met boeken en zorgproducten, die door 45 shuttles worden bediend. Het magazijn kan met behulp van shuttles en liften tweeduizend orders per uur verwerken.

CB heeft honderdvijftig jaar ervaring als logistieke dienstverlener, in digitale distributie, e-commerce logistiek, financiële diensten en informatie- en communicatiediensten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden