Clicky

 
Transport Online - 'Air France-KLM geeft nieuwe aandelen uit'

'Air France-KLM geeft nieuwe aandelen uit'

'Air France-KLM geeft nieuwe aandelen uit'
05-04-2021 18:51 | Algemeen | auteur ANP

PARIJS - Luchtvaartconcern Air France-KLM gaat nieuwe aandelen uitgeven. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen rond het Frans-Nederlandse bedrijf. Air France-KLM maakt volgens die ingewijden dinsdag bekend dat het een deel van zijn staatsleningen om wil zetten in leningen die voor aandelen kunnen worden ingeruild. Daarnaast gaat het bedrijf ook met nieuwe aandelen geld ophalen.

De aankondiging is het gevolg van een overeenkomst die de Franse staat heeft gesloten met Brussel over de herfinanciering van Air France-KLM. De Franse minister van Financiën kondigde zondag aan dat daarover een akkoord was bereikt zonder details te geven. Nederland is nog altijd met de Europese Commissie in gesprek over verdere staatssteun voor Air France-KLM.

De luchtvaartsector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Eerder sprongen Frankrijk en Nederland, die elk ongeveer 14 procent van de aandelen in het bedrijf in handen hebben, al bij voor 10,4 miljard euro. Daarvan was een deel, 4 miljard euro, een directe lening en stonden Frankrijk en Nederland voor de rest van het bedrag garant voor leningen bij banken.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions