Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeur zegt huilend sorry voor treinramp Taiwan [+video]

Vrachtwagenchauffeur zegt huilend sorry voor treinramp Taiwan

Vrachtwagenchauffeur zegt huilend sorry voor treinramp Taiwan [+video]
04-04-2021 14:44 | Ongevallen | auteur ANP/AFP

TAIPEI - De bestuurder van de vrachtwagen die op het spoor stond bij de dodelijke treinramp in Taiwan heeft zondag in tranen zijn excuses aangeboden. "Ik heb veel spijt en wil mijn oprechte verontschuldigingen uiten", vertelde de zichtbaar emotionele Lee Yi-hsiang tegenover camera's van de nationale televisie. Hij zei ook dat hij zal meewerken met de autoriteiten naar het onderzoek naar het treinongeluk.

De trein met 492 passagiers aan boord reed vrijdag bij Hualien net voor een tunnel tegen een vrachtwagen en ontspoorde in de tunnel. Bij de ramp kwamen 51 mensen om het leven en raakten meer dan 200 mensen gewond. De Taiwanese spoorautoriteit gaf zaterdag ook de namen vrij van 47 slachtoffers, onder wie drie buitenlanders. Er waren ook kinderen bij. De andere lichamen moeten nog geïdentificeerd worden.

De vrachtwagen stond op een bouwplaats geparkeerd, vlak boven de spoorlijn. Mogelijk was de handrem van de vrachtwagen niet goed aangetrokken waardoor het voertuig op het spoor belandde. Er wordt onderzocht of de chauffeur de handrem niet goed heeft vastgezet of dat de rem mechanisch beschadigd was.

Minister heeft ontslag aangeboden

De 49-jarige Lee is een medewerker van de nationale spoorwegen en inspecteerde regelmatig de bergachtige oostelijke spoorlijn van Taiwan vanwege mogelijk aardverschuivingen en andere risico's. Afgelopen weekend is hij ondervraagd en in afwachting van verder onderzoek is hij op borgtocht vrijgelaten.

De Taiwanese minister van Transport Lin Chia-lung heeft zondag zijn ontslag aangeboden. Dat verzoek is niet ingewilligd door de regering, die wil dat Lin aanblijft totdat de resultaten van het onderzoek naar de treinramp bekend zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden