Clicky

 
Transport Online - Ook Zeeuwse steun voor oproep van Halsema om terrassen weer te openen

Ook Zeeuwse steun voor oproep van Halsema om terrassen weer te openen

Ook Zeeuwse steun voor oproep van Halsema om terrassen weer te openen
03-04-2021 23:53 | Binnenland | auteur ANP

TERNEUZEN - Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland, steunt de oproep van zijn Amsterdamse collega Femke Halsema om de terrassen weer te openen.

Ook Lonink vindt dat gereguleerd gebruik van terrassen en buitenruimtes zo snel mogelijk moet worden toegestaan. De oproep sluit volgens hem aan aan bij de eerdere oproep vanuit Zeeland in een brief aan het kabinet op 12 maart. Toen pleitten de Zeeuwse overheden dat de horeca in Zeeland eerder open zou moeten dan in de rest van het land, omdat de vele toeristen in de kustprovincie nu op straat vaak te dicht bij elkaar staan.

Volgens Lonink vergroot meer buitenmogelijkheden de veiligheid voor het publiek op drukke plekken. Hij zal hier dan ook voor pleiten in het Veiligheidsberaad van komende dinsdag. Eerder lieten Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, Sharon Dijksma van Utrecht en Jan van Zanen van Den Haag weten dat ze buitenruimtes geleidelijk willen openstellen, mits dat veilig kan.

In het RTL4-programma Beau riep Halsema de overheid vrijdag op om buitenruimtes zoals dierentuinen en terrassen weer te openen. Zo ontstaan er volgens haar minder chaotische situaties in parken. Afgelopen week was het onder meer in het Vondelpark veel te druk, wat leidde tot onrust toen de politie het park ontruimde.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions