Clicky

 
Transport Online - File door gestrande Ever Given in Suezkanaal opgelost

File door gestrande Ever Given in Suezkanaal opgelost

File door gestrande Ever Given in Suezkanaal opgelost
03-04-2021 14:00 | Incidenten | auteur ANP/RTR

CAÏRO - [update 15:30 uur] De laatste schepen, gestrand door de blokkade van het Suezkanaal, hebben de belangrijke waterweg zaterdag gepasseerd. Dat heeft het Egyptische staatsbedrijf Suez Canal Authority (SCA) bekendgemaakt. Het Suezkanaal was sinds maandag weer toegankelijk voor verkeer nadat het enorme containerschip de Ever Given werd losgetrokken.

Het scheepvaartverkeer door de belangrijke vaarroute was bijna een week gestremd doordat het schip in een zandstorm overdwars in het kanaal kwam te liggen. Op het moment dat de Ever Given werd losgetrokken wachtten 422 schepen op hun beurt om door het Suezkanaal te varen. De laatste 62 daarvan hebben zaterdag hun weg vervolgd.

Het Havenbedrijf Rotterdam verwacht eind volgende week extra drukte van zeeschepen. Normaal gesproken ontvangt de haven gemiddeld tachtig zeeschepen per dag. Dat zullen er vanaf ongeveer woensdag dagelijks tijdelijk zo'n 10 procent meer zijn, aldus een woordvoerder.

Het onderzoek naar het vastlopen van de Ever Given wordt volgens de SCA binnen twee dagen afgerond, waarna de resultaten worden bekendgemaakt. Topman Osama Rabie schatte eerder dat Egypte door de blokkade van het Suezkanaal zeker 1 miljard dollar schade heeft geleden.

De 193 kilometer lange waterweg tussen de Rode Zee en de Middellandse Zee is goed voor ongeveer 12 procent van de wereldwijde goederenhandel. Normaal gesproken wordt dagelijks voor bijna 10 miljard dollar aan goederen via het Suezkanaal vervoerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden