Clicky

 
Transport Online - Twee Rotterdammers aangehouden in witwasonderzoek

Twee Rotterdammers aangehouden in witwasonderzoek

Twee Rotterdammers aangehouden in witwasonderzoek
02-04-2021 14:23 | Misdaad | auteur Redactie

ROTTERDAM - In een witwasonderzoek heeft een combiteam van de politie en FIOD dinsdag twee Rotterdammers (35 en 36 jaar) aangehouden die worden verdacht van het verduisteren van grote geldbedragen. De mannen zijn gehoord en inmiddels in vrijheid gesteld, maar blijven wel verdachten in het onderzoek.

Tijdens de aanhouding zijn de woningen en een bedrijfspand van de verdachten doorzocht. Daar zijn onder meer de twee woningen, ruim 81.000 euro aan contant geld en diverse cryptovaluta ter waarde van ongeveer 1 miljoen dollar in beslag genomen.

Bij rechercheurs van een speciaal combiteam ontstond het vermoeden van witwassen na een aantal afwijkende stortingen vanuit het buitenland op een bankrekening, hierna is onder leiding van de officier van justitie een onderzoek gestart. Vanwege het lopende onderzoek worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Regionaal Financieel Team (RFT)

Het Regionaal Financieel Team is een combiteam van politie en FIOD. Dit team is een van de zes versterkingspijlers uit het Versterkingsplan van RIEC Rotterdam, gericht op de gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit in de regio Rotterdam.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden