Clicky

 
Transport Online - Tweede Kamer kiest woensdag nieuwe voorzitter

Tweede Kamer kiest woensdag nieuwe voorzitter

Tweede Kamer kiest woensdag nieuwe voorzitter
02-04-2021 10:05 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De nieuwe Tweede Kamer kiest woensdag uit haar midden een voorzitter. Kamerleden die de functie ambiëren kunnen zich tot 10.00 uur op dinsdag melden. Op woensdag volgt dan het debat en de stemming.

De Kamer stelde deze week al een profielschets op. Het parlement zoekt iemand die "gezaghebbend" kan optreden en op breed draagvlak in de Kamer kan rekenen. Daarnaast moet het iemand zijn die "boven de partijen" staat.

SP-Kamerlid Renske Leijten stelde, met brede steun, voor nog een passage aan de profielschets toe te voegen: de nieuwe voorzitter moet het dualisme tussen de regering en de Kamer bevorderen, zodat het parlement zijn controlerende taak goed kan uitvoeren. Kamerleden moeten die taak goed kunnen uitvoeren en niet worden beknot door een regeerakkoord of andere afspraken in een toekomstige coalitie.

De huidige Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA) wil ook de komende regeerperiode op de stoel van de voorzitter blijven zitten. Andere kandidaten hebben zich nog niet gemeld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions