Transport Online - Echtgenote Omtzigt: stuitende arrogantie van de macht

Echtgenote Omtzigt: stuitende arrogantie van de macht

Echtgenote Omtzigt: stuitende arrogantie van de macht
02-04-2021 09:01 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Ayfer Koç, de vrouw van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, is boos over de opmerking van demissionair premier Mark Rutte dat hij geen moment aan opstappen heeft gedacht. Rutte deed zijn uitspraak in de vroege vrijdagochtend, na een langdurig en voor hem penibel Kamerdebat over de kwestie-Omtzigt.

"Het wordt steeds erger en stuitender die arrogantie van de macht. Deze premier kan toch nooit meer het vertrouwen in de rechtsstaat herstellen? Deze tijd vraagt om dienend leiderschap. We staan voor grote problemen die structureel en daadkrachtig aangepakt moeten worden. Het moet afgelopen zijn met brandjes blussen, fouten wegmoffelen, liegen, de Kamer belangrijke informatie onthouden, het tegenwerken van Kamerleden, en met imago bezig zijn", schrijft Koç op Twitter. Ze is ook fractievoorzitter van het CDA in Enschede.

Rutte overleefde het Kamerdebat met moeite. Het draaide om de vraag wie er met de toenmalige verkenners Ollongren en Jorritsma had gesproken over de positie van de kritische Omtzigt. Na lang traineren gaf Rutte uiteindelijk toe dat hij dat was geweest, maar dat hij dat eerst was vergeten. De oppositie diende een motie van wantrouwen in, zijn beoogde coalitiepartners D66 en CDA kwamen met een motie van afkeuring.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,919
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen