Clicky


Vrachtwagenchauffeur ernstig gewond bij ongeval Duitse A7

Vrachtwagenchauffeur ernstig gewond bij ongeval Duitse A7 [+foto]
01-04-2021 16:25 | Ongevallen | auteur Redactie

FLEESTEDT - Donderdagmiddag heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Duitse A7 richting Hamburg, ter hoogte van Harburger Berge. Als gevolg van een eerder ongeval in de omgeving van Hamburg kwam het verkeer stil te staan tot aan de grens van Nedersaksen. Een 60-jarige automobilist en twee vrachtwagenchauffeurs zagen op tijd de file en konden hun voertuigen tot stilstand brengen.

Een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bremen zag het einde van de file te laat en reed bijna ongeremd op de vrachtwagen voor hem in. De botsing veroorzaakte een kettingreactie, de vrachtwagen duwde alle voertuigen voor zich in elkaar. Een vrachtwagen kantelde en bleef toen aan de overkant van de weg liggen.

De inzittenden in de in elkaar gedrukte voertuigen raakten allemaal lichtgewond. De veroorzaker van het ongeval zat door de impact van het ongeval bekneld en moest door de brandweer uit de vernielde cabine worden gesneden. Hij raakte zwaargewond. Alle betrokkenen moesten naar omliggende ziekenhuizen worden gebracht.

Voor de reddings- en schoonmaakwerkzaamheden moest de A7 enkele uren volledig worden afgesloten.