Clicky

 Emirates SkyCargo transporteerde meer dan 220 ton Covid-19 vaccins op ruim 150 vluchten

Emirates SkyCargo transporteerde meer dan 220 ton Covid-19 vaccins op ruim 150 vluchten
01-04-2021 14:15 | Luchtvracht | auteur Redactie

AMSTERDAM - In de aanloop naar Wereldgezondheidsdag op 7 april is Emirates SkyCargo de eerste luchtvrachtmaatschappij ter wereld geworden die meer dan 50 miljoen doses van het Covid-19 vaccin heeft vervoerd. Daarnaast transporteerde de maatschappij ook meer dan 100 ton aan injectiespuiten over de hele wereld om de levering van vaccins te ondersteunen.

Wereldwijde distributie

Sinds de start van de internationale distributie eind vorig jaar heeft Emirates SkyCargo al meer dan 220 ton Covid-19 vaccins vervoerd. Dit staat gelijk aan ruim 50 miljoen doses. Het transport gebeurde op meer dan 150 vluchten van de productiecentra naar 50 bestemmingen binnen het Emirates netwerk via de hub in Dubai. In totaal heeft de luchtvrachtmaatschappij zes verschillende soorten Covid-19 vaccins vervoerd.

Toonaangevende mijlpaal

Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President, Cargo, vertelt: "Emirates SkyCargo is trots op het bereiken van de mijlpaal van 50 miljoen Covid-19 vaccins, net voor Wereldgezondheidsdag. Als maatschappelijk verantwoorde luchtvrachtmaatschappij zijn onze acties van het afgelopen jaar er voortdurend op gericht geweest om wereldwijd bevolkingsgroepen, en in het bijzonder die in ontwikkelingslanden, te helpen herstellen van de rampzalige gevolgen van de pandemie. We hebben het voortouw genomen in de internationale luchtvrachtindustrie en samengewerkt met onze partnerorganisaties in Dubai om de Covid-19 vaccins in een hoog tempo via Dubai naar de rest van de wereld te kunnen distribueren."

Acuut ingespeeld op de situatie

Emirates SkyCargo is tijdens de Covid-19 pandemie flexibel en dynamisch gebleven en heeft snel gereageerd om de internationale aansluitingen voor essentiële goederen in stand te houden. De vervoerder was een van de eerste ter wereld die passagiersvliegtuigen inzette om uitsluitend vracht in de vorm van onder andere medische hulpmiddelen, farmaceutische producten en voedsel te transporteren. In één jaar tijd heeft Emirates SkyCargo meer dan 27.800 vluchten uitgevoerd en meer dan 100.000 ton essentiële goederen getransporteerd.

Airside hub met GDP-certificaat

Al in oktober 2020 heeft Emirates SkyCargo op de thuisbasis in Dubai een speciale airside hub met EU GDP-certificaat opgezet voor de distributie van Covid-19 vaccins. De hub beschikt over een geavanceerde infrastructuur en uitgebreide opslagcapaciteit. Deze positionering maakt het mogelijk om grote hoeveelheden Covid-19 vaccins van productielocaties in te vliegen, de vaccins in Dubai op te slaan en vervolgens via cargovluchten de voorraden regelmatig naar ontwikkelingslanden met een beperkte infrastructuur te vervoeren.

Evenwichtige wereldwijde distributie

In januari 2021 heeft Emirates SkyCargo de handen ineengeslagen met toonaangevende partijen DP World, International Humanitarian City en Dubai Airports om de Dubai Vaccine Logistics Alliance te vormen en de strategische sterke punten van Dubai te benutten als een belangrijk wereldwijd distributiecentrum voor Covid-19 vaccins. In februari 2021 ondertekende Emirates SkyCargo een MoU met UNICEF om prioriteit te geven aan het vervoer van Covid-19 vaccins ter ondersteuning van de COVAX-faciliteit die gericht is op een gelijkwaardige wereldwijde vaccindistributie.

Met de moderne en efficiënte vloot van wide-body vliegtuigen en een netwerk dat momenteel meer dan 130 bestemmingen verspreid over zes continenten omvat, in combinatie met de strategische geografische ligging van de hypermoderne hub met GDP-certificaat in Dubai, is Emirates SkyCargo een belangrijke hoofdrolspeler in de veilige en snelle wereldwijde distributie van Covid-19 vaccins.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions