Clicky


Havenbedrijf sluit onderhoudscontract met Shipyard Rotterdam

Havenbedrijf sluit onderhoudscontract met Shipyard Rotterdam
01-04-2021 14:07 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Woensdag 31 maart heeft Havenbedrijf Rotterdam een contract gesloten met Shipyard Rotterdam B.V. voor het onderhoud van de complete vloot van het Havenbedrijf. Dat werk blijft plaatsvinden op de werkplaats van het Havenbedrijf aan de Eemhavenweg 14 te Rotterdam, Heijplaat. Het gaat om in totaal zestien schepen, daaronder zeven incidentbestrijdingsvaartuigen – patrouilleboten met bluscapaciteit – en de Nieuwe Maze, de representatiecatamaran van het Havenbedrijf. Het contract heeft een duur van drie jaar en kan verlengd worden tot maximaal acht jaar.

"Dit is de succesvolle afronding van een transitie op onze werf van alles zelf onderhouden met eigen monteurs en een technische dienst naar integrale uitbesteding van de werkzaamheden. De transitie past in het beleid van het Havenbedrijf om werk dat niet behoort tot onze kerntaken uit te besteden aan externe specialisten. Wij zijn blij dat Shipyard Rotterdam het onderhoud gaat verzorgen. Deze werf is gelieerd aan KRVE Rotterdam Boatmen, vroeger bekend als de Roeiers en al jaren een betrouwbare partner in de haven", aldus Boudewijn Siemons, COO van het Havenbedrijf.

Bij het uitbesteden onderhoud behoort ook de wacht- en waakdienst van de werf. De divisie Havenmeester van het Havenbedrijf is 24/7 in touw om de veiligheid op en om het water te garanderen. Dat betekent ook dat deze dienst 24/7 beroep moet kunnen doen op het onderhoud.

Shipyard Rotterdam B.V. is gelieerd aan de KRVE Rotterdam Boatmen en ShoreTension B.V. De werf stond voorheen bekend als Merwelands Jachtbouw Rotterdam BV en is al jaren de huiswerf van de KRVE. Het bedrijf is gevestigd op Rotterdam Heijplaat, Heijplaatweg 7.

"De vakmensen van Shipyard Rotterdam B.V. hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Wij zijn een uiterst flexibele werf die alle disciplines in huis heeft en meedenkt met de klant. De klant kan 24/7 een beroep op ons doen", aldus directeur Chiel Redelijk.