Clicky

 
Transport Online - Meeste partijleiders passen verslag verkenningsgesprek niet aan

Meeste partijleiders passen verslag verkenningsgesprek niet aan

Meeste partijleiders passen verslag verkenningsgesprek niet aan
01-04-2021 10:36 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De meeste partijleiders hebben niets aangepast aan het verslag van hun eerste gesprek met de oud-verkenners. D66-leider Sigrid Kaag, CDA-leider Wopke Hoekstra, Thierry Baudet van Forum voor Democratie, Jesse Klaver (GroenLinks) en PvdA-voorvrouw Lilianne Ploumen zeggen dat stuk voor stuk nadat ze het gespreksverslag hebben ingezien. De leiders van een aantal andere partijen hebben hun gespreksverslag helemaal niet ingezien.

Volgens Ploumen worden een "getypte samenvatting van de hoofdpunten" én "de geschreven aantekeningen" openbaar gemaakt. Alle verslagen worden in principe publiek gemaakt, omdat het vertrouwen in het verkenningsproces is geschaad na het lekken van de controversiële memo van oud-verkenner Kajsa Ollongren.

"Ik heb er geen letter aan veranderd hierbinnen, en het verslag kan in zijn totaliteit naar buiten", zei Hoekstra. Hij benadrukt nog eens dat hij in het gesprek heeft gezegd "dat dit niet het moment is om over de inhoud te praten, en dat sowieso ik vond dat het aan het liberale motorblok was om stappen te nemen". Ook heeft hij er in het gesprek vorige week vooral op gehamerd dat D66 en VVD, die het voortouw nemen in de verkenningsfase, volgens hem allebei een andere route voor ogen hebben. Toch duurde het gesprek met oud-verkenners Ollongren en Annemarie Jorritsma ruim een uur. "Ik heb dit verhaal meerdere keren in verschillende varianten gedeeld", legt Hoekstra uit.

Klaver paste niets aan maar wilde, net als veel andere partijleiders, toch zijn verslag even bekijken. "Ik was heel benieuwd, want ik had geen idee wat nu publiek gemaakt zou worden." Datzelfde geldt voor Kaag. "Niemand tekent een notariële akte blind", verklaart zij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden