Clicky

 
Transport Online - Kamer wil meer stukken van oud-verkenners

Kamer wil meer stukken van oud-verkenners

Kamer wil meer stukken van oud-verkenners
31-03-2021 16:51 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De Tweede Kamer wil meer stukken van de oud-verkenners Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66). Die hebben tien pagina's naar de volksvertegenwoordigers gestuurd, maar de Kamer wil meer. Het gaat dan onder meer om ambtelijke stukken, de verslagen van de vertrouwelijke gesprekken met de lijsttrekkers en verslagen van telefoontjes en sms'jes.

"Alles willen we hebben anders komt de onderste steen niet boven", zei PVV-leider Geert Wilders. Hij kreeg steun van alle andere partijen. CDA-voorman Wopke Hoekstra riep op ook de gespreksverslagen die zijn gemaakt door de oud-verkenners met de lijsttrekkers te openbaren. Andere partijleiders sloten zich hierbij aan.

Ollongren zei alle stukken aan de Kamer te hebben overgedragen die in het bezit zijn van de voormalige verkenners. "Wij hebben niet meer dan dit." De andere stukken zoals de gespreksverslagen liggen bij het bureau belast met de verkenning. Kamervoorzitter Khadija Arib gaat het verzoek van de Kamer bij dit bureau neerleggen. Het debat is opnieuw geschorst.

Foto's

  • J.Roeland
    HOEKSTRA BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,892

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden