Clicky

 
Transport Online - Ter plekke uitladen en 3.200 euro boete voor slechte ladingzekering [+foto's]

Ter plekke uitladen en 3.200 euro boete voor slechte ladingzekering

Ter plekke uitladen en 3.200 euro boete voor slechte ladingzekering [+foto's]
31-03-2021 11:25 | Overtredingen | auteur Redactie

KASSEL - Afgelopen maandag zag de Duitse politie een vrachtwagen over de A44 richting Kassel rijden waarbij het zijzeil nogal naar buiten uitpuilde. De agenten haalden de vrachtwagen vervolgens uit het verkeer en voerden op de parkeerplaats van Bärenberg een verkeerscontrole uit.

Het bleek dat de Kroatische oplegger twintig big bags had geladen die onvoldoende gezekerd waren. Volgens de vrachtdocumenten was de vrachtwagen afkomstig uit Oostenrijk en onderweg naar Wartburg in Thüringen.

De grote big bags waren duidelijk verkeerd geladen en waren niet verbonden met de europallets die eronder stonden. Bovendien waren ze tijdens de rit al behoorlijk weggegleden en drukten ze tegen het zeildoek.

Volgens de agenten hadden plotselinge manoeuvres het zeil kunnen doen openbarsten, wat op zijn beurt tot ernstige ongevallen had kunnen leiden.

De 19-jarige chauffeur mocht niet meer verder rijden. In totaal moest zo'n 25 ton vracht gedeeltelijk worden overgeladen en moesten de grote big bags die in de trailer achterbleven goed worden vastgezet.

De politie heeft een boete van 3.200 euro opgelegd aan de Kroatische voertuigeigenaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions